Δελτιο ΤΥΠΟΥ

Ρόδος 01/11/2017

 

Από:      Σύλλογο Τριάθλου “Απόλλων Ρόδου”

Έδρα:      Ευκλή 17, Ρόδος, 85100

Τηλέφωνα:      6944725253, 6999182506, 2241033330, 2241072914

 

 

Θέμα:      OCEAN LAVA RHODES  70,3  29/10/17

Ενας  ακόμη διεθνής αγώνας τριάθλου  OCEAN LAVA RHODES 70,3 διεξήχθη με  μεγάλη επιτυχία ! 150 και περισσότεροι αθλητές από ΕΛΛΑΔΑ, ΓΕΡΜΑΝΙΑ ,ΤΟΥΡΚΙΑ ,ΡΩΣΣΙΑ,ΜΟΛΔΑΒΙΑ , ΑΓΓΛΙΑ ,ΟΛΛΑΝΔΙΑ .ΙΡΛΑΝΔΙΑ,ΣΚΩΤΙΑ,ΚΑΝΑΡΙΑ ΝΗΣΙΑ κ.λ.π.     ξεκίνησαν τον αγώνα αφού πρώτα  κράτησαν ενός λεπτού σιγή εις μνήμην του εκλιπόντος πρωτεργάτου, ιδρυτικού μέλους και εθελοντού του συλλόγου τριάθλου ΜΙΧΑΗΛ ΧΑΤΖΗΝΙΚΟΛΑ   τέως αντιδημάρχου Ρόδου και πατέρα του γνωστού παιδιάτρου.Αφού  έψαλαν τον Εθνικό μας ύμνο δίπλα  στο κύμα βούτηξαν στα αφρισμένα νερά στην παραλία  Ελλη και  αφού ολοκλήρωσαν την κολυμβητική διαδρομή κάτω από το άγρυπνο βλέμμα  των οδηγών τζετ σκι κ Γαλαντή   Στ. κ Λεβέντη Γρ , καθώς και μεγάλου αριθμού ναυαγοσωστών από Ροδίτες  εθελοντές και της ομάδας LIFEGUARD . Η ποδηλατική διαδρομή των 90 km του αγώνα ήταν στην παραλιακή ζώνη από ΕΛΛΗ έως ΦΑΝΕΡΩΜΕΝΗ ,αναστροφή και πάλι περιμετρικά του    μεσαιωνικού κάστρου  έως την περιοχή των Ρομα όπου ηταν η δεύτερη αναστροφή.5 φορές Χ 18km  Πλήθος εθελοντών , μεγάλη δύναμη της Τροχαίας και οι ομάδες  Ο.Α.Κ και εθελοντική ομάδα προφύλαξης καταστροφών Σαλάκου μαζί με τους οδηγούς της ομάδας RHODES KNiGHTS  με τις ΗΑRLEY και πλήθος εθελοντών περιφρούρησαν την ασφάλεια των αθλητων. Η μαγική διαδρομή στο τρέξιμο από το ΕΛΛΗ στο φάρο του Αγίου Νικολάου και αναστροφή μπροστά από τους μύλους με  θέα το Μανδράκι και το Παλάτι των Ιπποτών κι από κει επιστροφή στο ΕΛΛΗ έως το άγαλμα του ΔΙΑΓΟΡΑ 4 φορές , άφησαν ανεξίτηλες εικόνες στα μάτια των ξένων κι Ελλήνων αθλητών.

Με την εξαιρετική επίδοση των 3 ώρες και 51 λεπτά που απέχει ελάχιστα από το παγκόσμιο ρεκόρ τερμάτισε εντυπωσιάζοντας τους πάντας ο Ολλανδός πρωταθλητής MARTIJN DEKKER !! ανεβάζοντας ψηλά τον πήχη έδωσε κίνητρο και σε άλλους υπερτριαθλητές   να συμμετέχουν σε επόμενους αγώνες στη ΡΟΔΟ μας. Δεύτερος ο Ελληνας ΛΕΚΚΟΣ ΔΗΜ , με  τρίτο τον Γερμανό SEBASTIAN DR LONGREE ,και ακολούθησε ο Τούρκος ΒARLAS KAZANCI ,o Mολδαβός ΜΙCHAL BUCEK και έκτος ο ΑΙΜΙΛΙΟΣ ΖΑΧΙΛΑΣ .

Το δυσανάλογα μικρό πλήθος θεατών για ένα  τόσο μεγάλο διεθνή αγώνα τριάθλου απέλαυσε  πραγματικά ένα υπέροχο θέαμα . η μουσική, τα τύμπανα των παιδιών του μουσικού γυμνασίου, οι επευφημίες του κόσμου έδωσαν μία υπέροχη εορταστική ατμόσφαιρα. Περισσότεροι από 100 εθελοντές  φρόντισαν για την ασφάλεια,την τροφοδοσία ,την φύλαξη των διαβάσεων , την μεταφορά των υλικών,το  στήσιμο της ζώνης αλλαγής κλπ

Ένα μεγάλο ευχαριστώ  εκ μέρους του συλλόγου ΤΡΙΑΘΛΟΥ ΑΠΟΛΛΩΝ ΡΟΔΟΥ σε  όσους βοήθησαν να  έλθει με  τόση μεγάλη επιτυχία εις πέρας ένα τόσο μεγάλο εγχείρημα όπως η διοργάνωση ενός τόσο μεγάλου διεθνούς εμβέλειας αγώνα Τριάθλου όπως το OCEAN LAVA   RHODES 70,3 !

Ιδιαιτέρως ευχαριστούμε την κ ΠΑΠΑΒΑΣΙΛΕΙΟΥ ΜΑΡΙΕΤΤΑ ,τον κο ΕΥΣΤΡΑΤΙΟΥ ΧΡ, την ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΝΟΤ ΑΙΓΑΙΟΥ, τον ΔΟΠΑΡ, Εδώ εκφράζουμε τα παράπονα για τον ΔΗΜΟ που ενώ υπεσχέθη υλικοτεχνική βοήθεια μας ανάγκασε με δικό μας  συνεργείο να μεταφέρουμε τά υλικά μας και να ψάχνουμε τελευταίες μέρες  ΄τρόπο  να περιφρουρήσουμε  την απαγόρευση της κυκλοφορίας μιας και τα κιγκλιδώματα του ΔΗΜΟΥ που ζητήσαμε 9 μήνες πριν μαζί με την κατάθεση της πολεοδομικής μελέτης , διετέθησαν με άγνωστες διαδικασίες για υποστήριξη αγώνα αυτοκινήτων που τελικά δεν έγινε …ευτυχώς ιδιώτης μας διέθεσε πλαστικά μπλόκια και η Περιφέρεια μας  διέθεσε τους κώνους που έχει προμηθευτεί για τη διοργάνωση αγώνων.Την ημέρα του αγώνα, 2 το πρωί υπό καταρρακτώδη βροχή ξεκινήσαμε με το συνεργείο  του κ Ζήση Τρομπούκη να στήνουμε τους κώνους στη ποδηλατική διαδρομή από το Ζέφυρο έως την Φανερωμένη. Αρκετοί κώνοι εκλάπησαν  και αρκετοί κατεστράφησαν από συγκρούσεις προφανώς υπό την επήρεια αλκοόλ οδηγών!!

Δεν είναι δυνατών να μην αναφερθώ στην απαράδεκτη γεμάτη επικίνδυνες λακκούβες και διαβρώσεις κατάσταση του δρόμου στη διαδρομή του αγώνα .ένα αγωνιστικό ποδήλατο κινούμενο με 40+km/h αν πέσει σε τέτοια παγίδα θανάτου μπορεί να προκαλέσει ακόμη και μοιραίο ατύχημα ..περισσότερες από 4 ώρες διήρκεσε η σήμανση σε αυτές τις λακκούβες με ειδικά φωσφορίζοντα πλαστικά δισκάκια, ας  επωφεληθεί ο Δήμος και  ας  στείλει τα συνεργεία για στοιχειώδη επισκευή πρίν  οι βροχές μετατρέψουν τις λακκούβες σε πηγάδια..

Παρά την έντυπη και ηλεκτρονική ειδοποίηση για την απαγόρευση της  στάθμευσης στην πλατεία πίσω από την ΝΟΜΑΡΧΙΑ  από την προηγουμένη του αγώνα  και την απαγόρευση –εκτροπή της κυκλοφορίας από 7 π.μ εως 13κ 45 μ.μ την ημέρα του αγώνα ΟCEAN LAVA RHODES, υπήρξαν πολλές αντιδράσεις από οδηγούς και πεζούς πού αδιαφορώντας για τις απαγορευτικές πινακίδες και τις εκκλήσεις των εθελοντών έμπαιναν μέσα στην απαγορευμένη περιοχή αψηφώντας ακόμα και τις υποδείξεις της Τροχαίας, με κίνδυνο πρόκλησης σοβαρού ατυχήματος.

Εγώ προσωπικά εξυβρίστηκα χυδαία από νεαρό ιδιοκτήτη καφετέριας την ώρα πού προσπαθούσα να διαφυλάξω την απαγόρευση της  στάθμευσης στη ζώνη αλλαγής . προφανώς το μορφωτικό του επίπεδο του επέτρεπε να αδιαφορεί ακόμη και για τα άσπρα μου μαλλιά.. και  την επαγγελματική μου ιδιότητα.

Ευτυχώς παρά τις αντίξοες καιρικές συνθήκες και  τους  θερμόαιμους συμπολίτες μας που ενοχλήθηκαν από  ένα τόσο σπουδαίο ΔΙΕΘΝΗ ΑΓΩΝΑ ΤΡΙΑΘΛΟΥ που συμβάλλει στην προβολή της Ρόδου και την ανάπτυξη του αθλητικού Τουρισμού ο αγώνας είχε αίσιο τέλος με  ένα  ελαφρύ τραυματισμό από πτώση ενός  αθλητού στο Ζέφυρο.

Θερμά  συγχαρητήρια σε όλους τους αθλητές πού ολοκλήρωσαν την υπερπροσπάθεια να καλύψουν εντός ορίου χρόνου, 1,9 km κολύμπι,90km ποδήλατο κ 21,1 km τρέξιμο !!Ιδιαίτερα συγχαίρουμε τον μεγαλύτερο σε ηλικία  αθλητή 75 ΕΤΩΝ που τερμάτισε  επιτυχώς με περισσότερες από 400 συμμετοχές σε  αγώνες τριάθλου ALAN LAWRENCE  παράδειγμα προς μίμηση .

Ευχαριστούμε όλους τους χορηγούς και τους εθελοντές  πού συνετέλεσαν στην άριστη διεξαγωγή τού αγώνα .Συγχαρητήρια στην κα ΘΕΟΔΩΡΑΚΗ ΑΙΚΑΤΕΡΙΝΗ γιά τη διοργάνωση τη στήριξη ,την προβολή και την διαφήμιση του OCEAN LAVA RHODES 70,3 με την εταιρεία της ΒΝG today.

Aξιοι συγχαρητηρίων οι ερασιτέχνες φωτογράφοι Φίλιππος Φιλίππου, Τάκης  Αγγουράς,  Σταύρος Βαρώνος ,  Ανδρ. Κακλιός κ  Χρήστος Στάτης για τις  εξαιρετικές φωτογραφίες τους  στις  8 κ πλέον ώρες του αγώνα .

Eνα  μεγάλο ευχαριστώ στους αθλητές του  συλλόγου μας  κ Καντή Μόσχο ,Γιωργαρά Ανδρέα που διέθεσαν τα φορτηγά  τους  αφιλοκερδώς τα φορτηγά τους για τις ανάγκες  του αγώνα και τον κο Μαυρονικόλα   Χάρη πού διέθεσε τα  πλαστικά μπλόκια   της  εταιρείας του για τη σήμανση των δρόμων .

Τους θεατές ,τους εθελοντές τα παιδιά εθελοντές που έδωσαν νερά, ισοτονικά φύλαξαν διαβάσεις, μάζεψαν

Άδεια ποτήρια και σκουπίδια ώστέ την επομένη μέρα τίποτε δεν μαρτυρούσε ότι  έγινε εκεί αγώνας..

Τον Πρόεδρο και εθελοντή του συλλόγου κ ΚΥΡΙΑΚΑΚΗ ΝΙΚΟ που επόπτευσε την αναστροφή των ποδηλάτων

Την ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΝΟΤΙΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ,ΤΟ ΔΗΜΟ ,ΤΟΝ ΔΟΠΑΡ,ΤΗΝ ΤΡΟΧΑΙΑ ,ΤΟ ΛΙΜΕΝΙΚΟ ΣΩΜΑ,ΤΗΝ ΡΟΔΙΑΚΗ ,ΤΗΝ COSMOTE  TV,THN AEGEAN,THN BLUE STAR FERRIES,HOTEL PEGASOS,ΣΠΑΝΟΣ ΥΠΕΡΜΑΡΚΕΤ,ΤΗΝ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΚΥΡΙΑΚΟΥΛΗΣ που διέθεσε τόνους νερά με το λογότυπο OCEAN LAVA RHODES ,τον Διευθυντή του αγώνα κ  ΚΡΟΜΜΥΔΑ ΒΑΣΙΛΗ και το TRISUTTO ,τον ΧΡΗΣΤΟ ΓΑΡΕΦΗ,ΤHN ETAIΡΕΙΑ DNA FIT,POPEYES SUPPLEMENTS ,UNIVERSE CORE,INEMA.TON BIKE DOCTOR PONERO,TO ZAXAΡΟΠΛΑΣΤΕΙΟ ΜΙΛΤΟΣ ,ΤΗΝ ΤΑΒΕΡΝΑ ΧΑΤΖΗΚΕΛΗΣ,ΤΗΝ ΕΤΑΙΡΕΙΑ CUBE ,THN ΕUROMEDICA για δωρεάν διάθεση ασθενοφόρου, τον ιατρό  ΟΡΘΟΠΕΔΙΚΟ Κ ΤΗΛΙΑΚΟ ΜΙΧΑΗΛ,ΤΑ ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑ PLAZA K PARTHENON,THN GRS SECURITY,THN ETAIΡΕΙΑ ΧΡΟΝΟΜΕΤΡΗΣΗΣ RACE SYSTEM,THN ΦΛΟΓΑ,ΤΗΝ LIFE GUARD HELLAS, TON Ko ΓΑΛΑΝΤΗ ΣΤΑΥΡΟ Κ ΛΕΒΕΝΤΗ ΓΡΗΓΟΡΗ  ΜΕ ΤΑ ΤΖΕΤ ΣΚΙ, ΤΟΥΣ ΡΟΔΙΤΕΣ ΝΑΥΑΓΟΣΩΣΤΕΣ ,ΤΟΥΣ  ΕΘΕΛΟΝΤΕΣ ΣΑΜΑΡΕΙΤΕΣ,ΤΟ ΤΡΟΠΑΙΟ,ΤΗΝ Ο.Α.Κ,  ΤΟΥΣ RHODES KNICHTS ME TIS HARLEY,THN TΣΙΜΠΛΗΣ ΜΕΤΑΦΟΡΙΚΗ,ΤΟ ΡΑΔΙΟ ΛΥΧΝΑΡΙ ,ΤΗΝ ΜΕΤΑΞΟΤΥΠΙΚΗ ΡΟΔΟΥ,και βεβαια  ΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΜΟΝΤΕΡΝΟΥ ΠΕΝΤΑΘΛΟΥ που ετίμησε τον αγώνα μας χορηγώντας την αιγίδα της και με την παρουσία του ΓΕΝ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑ κ ΤΡΟΜΠΟΥΚΗ ΒΕΛΙΣΣΑΡΙΟ.

ΕΝΑ  ΜΕΓΑΛΟ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΣΕ  ΟΛΟΥΣ ΠΟΥ ΣΥΝΕΤΕΛΕΣΑΝ ΣΤΗΝ ΑΡΙΣΤΗ ΔΙΕΞΑΓΩΓΗ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ .

ΚΑΙ ΕΝΑ ΜΕΓΑΛΟ ΕΡΩΤΗΜΑ ΣΕ  ΜΕΝΑ ….ΑΞΙΖΕΙ ΚΑΝΕΙΣ ΝΑ   ΑΝΑΛΙΣΚΕΤΑΙ ΟΡΓΑΝΩΝΟΝΤΑΣ ΕΝΑ ΤΕΤΟΙΟ ΑΓΩΝΑ ΑΦΟΥ ΜΕΓΑΛΟ ΜΕΡΟΣ ΤΟΥ ΡΟΔΙΑΚΟΥ ΚΟΙΝΟΥ ΔΕΝ ΑΝΤΙΛΑΜΒΑΝΕΤΑΙ ΤΗ ΣΗΜΑΣΙΑ ΤΟΥ ΓΙΑ ΤΟΝ ΤΟΠΟ ,ΤΟΝ ΤΟΥΡΙΣΜΟ ΚΑΙ ΤΟΝ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟ ?

Εκ μέρους του συλλόγου Ν ΧΑΤΖΗΝΙΚΟΛΑΣ ΠΑΙΔΙΑΤΡΟΣ ΤΡΙΑΘΛΗΤΗΣ