Δελτιο ΤΥΠΟΥ

Ρόδος 15/1/2018

Κύριοι,
 
Ο σύλλογος Απόλλων Ρόδου σε συνεργασία με την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου, διοργάνωσε στις 30 Οκτωβρίου 2016 τον αγώνα τριάθλου “Ocean Lava Rhodes 2016”. Με περηφάνια σας ενημερώνουμε ότι ο αγώνας αυτός βραβεύτηκε πανελλαδικά ως Top Rated Event (Καλύτερη Βαθμολογημένη Διοργάνωση) για το έτος 2016.
 
Για το 2017 ανεβάσαμε τον πήχη και οργανώσαμε έναν ακόμα μεγαλύτερο αγώνα, τρίαθλο 70.3 miles (1.9 Km Swim – 90 Km Bike – 21 Km Run) και διεξήχθη στις 29 Οκτωβρίου 2017 στο κέντρο της πόλης της Ρόδου. Σας ενημερώνουμε ότι αγώνας τριάθλου αυτής της απόστασης γίνεται μόνο ένα σε όλη την Ελλάδα και υπήρξαν 150 συμμετοχές από Έλληνες και ξένους αθλητές.
Ο αγώνας αυτός με τη συνδιοργάνωση της ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΝΟΤΙΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ και την υποστήριξη του ΔΗΜΟΥ ΡΟΔΟΥ και του ΔΟΠΑΡ υπό την αιγίδα της ΕΛΛΙΝΙΚΗ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΜΟΝΤΕΡΝΟΥ ΠΕΝΤΑΘΛΟΥ – ΕΟΜΟΠ και με σκληρή δουλειά από τα μέλη του συλλόγου ΤΡΙΑΘΛΟΥ ΑΠΟΛΛΩΝ ΡΟΔΟΥ στέφθηκε με απόλυτη επιτυχία.
 
Όπως γνωρίζετε, για την ασφαλή τέλεση του αγώνα απαιτούνται κυκλοφοριακές ρυθμίσεις (διακοπή κυκλοφορίας – απαγόρευση στάσης στάθμευσης κλπ), σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 52 του ΚΟΚ κατά μήκος των διαδρομών κίνησης των οχημάτων και η έκδοση των σχετικών αποφάσεων. Πραγματικά υπήρξαν αρκετές δυσκολίες κυρίως στην εξασφάλιση των αθλητών κατά το ποδηλατικό σκέλος του αγώνα.
 
Φέτος ανακοινώνουμε υπο την αιγίδα της ΕΟΜΟΠ καθώς και την στήριξη της την υπόσχεση να διοργανώσουμε ένα ΜΟΝΑΔΙΚΟ σε όλα τα ΒΑΛΚΑΝΙΑ και την ευρύτερη ζώνη της ΑΝΑΤΟΛΙΚΗΣ ΜΕΣΟΓΕΙΟΥ.
 
Ο αγώνας φέρει το διεθνές brand name OCEAN LAVA RHODES 113 κ 226 .
 
Ο αγώνας θα διεξαχθεί στις 21 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2018 με επίκεντρο την μαγευτική και πολύ τουριστική περιοχή της ΡΟΔΟΥ μας το ΦΑΛΗΡΑΚΙ 11 χιλιόμετρα από το κέντρο της πόλης της Ρόδου.
Ο αγώνας είναι διπλός και περιλαμβάνει δύο αγώνες με διαφορετική απόσταση και διαφορετική ώρα εκκίνησης διαφορετικά όρια χρόνου αλλά στις ίδιες διαδρομές .αναλυτικά περιγράφουμε παρακάτω τους δύο αγώνες.
 
ΚΟΛΥΜΠΙ 1,9 km one lap για τον αγώνα 113 ενώ για το αγώνα 226 two laps 1,9 km x 2 = 3,8 km.
Το κολύμπι θα γίνει στην παραλία Φαληρακίου με τη ζώνη αλλαγής την εκκίνηση στην παραλία ΓΑΛΑΖΙΟ 500 μέτρα από το ΗΟΤΕL PEGASOS μέγα χορηγό των αγώνων μας. Θα ληφθούν όλα τα απαραίτητα μέτρα ασφαλείας ( ιατρός ασθενοφόρο ,ναυαγοσώστες ,τζετ σκι κανω).
 
Εκκίνηση για τον αγώνα 226 ώρα 06:30 πμ με όριο 2 ώρες κ 15 λεπτά – 08:45 πμ
 
Εκκίνηση για το 113 ώρα 09:00 πμ οριο 1 ωρα και 15 λεπτά – 10:15 πμ
Οι τριαθλητές θα πρέπει να διανύσουν για τον αγώνα 226 180 km ενώ για τον 113 90 km.
 
H ποδηλατική διαδρομή ξεκινάει από το Φαληράκι με πορεία στον Κεντρικό δρόμο Ρόδου – Λίνδου. Από το Φαληράκι έως τα Κολύμπια όπου στρίβουν δεξία με κατεύθυνση το χωρίο Αρχίπολη .εκεί στρίβουν προς Ψίνθο για 2 χιλιόμετρα περίπου ώστε να συμπληρωθεί η απόσταση των 22,5 km από την εκκίνηση. Εκεί αναστρέφουν και επιστρέφουν στην εκκίνηση ακριβώς αντίστροφα συμπληρώνοντας απόσταση 45 km.Στην πορεία των στον κεντρικό ΡΟΔΟΥ – ΛΙΝΔΟΥ έως τα Κολύμπια η μια λωρίδα αφού σημανθεί με κώνους και με περιφρούρηση από την ΤΡΟΧΑΙΑ και πλήθος εθελοντές μας θα διατεθεί αποκλειστικά για την κίνηση των ποδηλάτων. Τα οχήματα θα κινούνται μόνο στη μία λωρίδα με όριο ταχύτητας 50 km/h και απαγόρευση του προσπεράσματος. Οι έξοδοι των ποδηλάτων θα φυλάττονται .
Για τον αγώνα 113 οι αθλητές θα διανύσουν 2 laps x 45 km =90 km με όριο χρόνου κολύμπι και ποδήλατο 5 ώρες κ 30 λεπτά.
Για τον αγώνα 226 οι αθλητές θα διανύσουν 4 laps x 45 km = 180 km με όριο χρόνου κολύμπι και ποδήλατο 10 ώρες και 30 λεπτά.
 
Το τρέξιμο θα διεξαχθεί στην παραλιακή λεωφόρο Φαληράκι – Καλλιθέας με χρήση κυρίως του εξαιρετικού πεζοδρόμου από ΓΑΛΑΖΙΟ BEACH έως 500 μετρα μετα τα λουτρά ΚΑΛΛΙΘΕΑΣ 5250 m από την εκκίνηση. Εκει αναστρέφουν και επιστρέφουν στη ζώνη αλλαγής συμπληρώνοντας 10,5 km. Για τον αγώνα 113 το τρέξιμο είναι 2 laps x 10,5 km + 100 τελευταία μέτρα ως τη γραμμή ΤΕΡΜΑΤΙΣΜΟΥ κοντά στην μαγευτική παραλία ΓΑΛΑΖΙΟ. Οριο χρόνου 8 ώρες – 17:00 μμ
Για τον αγώνα 226 οι αθλητές πρέπει να ολοκληρώσουν 4 laps x10,525 m + 100 μέτρα= 42,2 km ως την γραμμή ΤΕΡΜΑΤΙΣΜΟΥ αυτού του υπερβατικου αγώνα αντοχής των 226 km ironman distance ( 3,8 swim, 180 km bike 42,2 km run ) όριο χρόνου 16 ώρες δηλ ωρα 10:30 μμ. Σε τέτοιους αγώνες ο πρώτος είναι ΥΠΕΡΑΘΛΗΤΗΣ – ΝΙΚΗΤΗΣ αλλά και ο τελευταίος είναι ΗΡΩΑΣ.
 
Πλήθος εθελοντών θα φροντίσουν με μεράκι και κάθε τεχνική λεπτομέρεια την ασφάλεια, την τροφοδοσία και τον ασφαλή τερματισμό των αθλητών. Εδώ ο ΑΠΟΛΛΩΝ καταθέτει σαν εγγύηση την τεράστια και πολυετή εμπειρία του στην διοργάνωση αγώνων ΤΡΙΑΘΛΟΥ.
 
Μετά τον τερματισμό και του τελευταίου αθλητή θα γίνουν οι απονομές και η γιορτή λήξης.
Επειδή σε όλη την ανατολική Μεσόγειο δεν διεξάγεται ανάλογη διοργάνωση αναμένεται μεγάλος αριθμός συμμετοχών όχι μόνο Ελλήνων αλλά κυρίως ξένων τριαθλητών από ολο τον Κόσμο. Η ΡΟΔΟΣ ο ΑPOLLON TRIATHLON CLUB, η ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΝΟΤΙΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ, ο ΔΗΜΟΣ ΡΟΔΟΥ οι Κάτοικοι, οι Ξενοδόχοι και οι επιχειρηματίες της περιοχής ΚΑΛΛΙΘΕΑΣ –ΦΑΛΗΡΑΚΙΟΥ αναμενένεται από κοινού να οργανώσουν ένα ΤΕΛΕΙΟ ΑΓΩΝΑ με επιλογή 113 η 226 για τους αθλητές προβάλλοντας έτσι τη ΡΟΔΟ μας σαν ένα κορυφαίο προορισμό αθλητικού τουρισμού.
 
Είμαστε βέβαιοι ότι η ΕΟΜΟΠ θα στηρίξει αυτή την προσπάθεια που θα προβάλει ΔΙΕΘΝΩΣ με την ονομασία OCEAN LAVA RHODES 113 K 226 και το δικό της έργο.

 

 

 

 

Μετά τιμής

 

 

                                      Ο Πρόεδρος                                                      

 

 

                               ΚΥΡΙΑΚΑΚΗΣ ΝΙΚΟΣ