Δελτίο Τύπου

Ρόδος 30/4/17

Από: Σύλλογο Τριάθλου “Απόλλων Ρόδου”
Έδρα: Ευκλή 17, Ρόδος, 85100
Τηλέφωνα: 6944725253, 6999182506, 2241033330, 2241072914

Προς: ΤΟ ΡΟΔΙΑΚΟ ΚΟΙΝΟ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΦΙΛΟΥΣ ΜΑΣ
Θέμα: OCEAN LAVA RHODES 30/04/2017

ΑΓΑΠΗΤΟΙ ΦΙΛΟΙ ΣΥΜΠΟΛΙΤΕΣ KAI ΠΑΙΔΙΑ

Σε μιά απίστευτη εορταστική ατμόσφαιρα πού συνεπήρε αθλητές και κοινό διεξήχθη ο δεύτερος διεθνής αγώνας τριάθλου OCEAN LAVA RHODES OLYMPIC DISTANCE. Υπό την αιγίδα της ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΣ ΜΟΝΤ ΠΕΝΤΑΘΛΟΥ –ΤΡΙΑΘΛΟΥ.

Πρώτος έκοψε και παλι το νήμα διατηρώντας ακόμη μια φορά τον τίτλο του ο περσινός πρωταθλητής ΜΟΣΧΟΣ ΚΑΝΤΗΣ δείχνοντας άλλη μια φορά την κλάση του αφήνοντας πίσω το Τούρκο ΒARLAS KAZANCI πρωταθλητή στο ΙRONMAN στη Τουρκία και 3ο τον ΠΑΝΑΓΙΩΤΗ ΔΗΜΟΠΟΥΛΟ από την Αθήνα .την εξάδα συμπλήρωσαν ο ΧΡΗΣΤΟΣ ΓΕΙΤΟΝΑΣ 4ος ,ο παγκόσμιος πρωταθλητής τριάθλου στην κατηγορία του ΧΡΗΣΤΟΣ ΓΑΡΕΦΗΣ από Θεσσαλονικη και 6ος ο ΚΥΠΡΙΑΔΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ από τη ΡΟΔΟ.

Από τις ομάδες σκυταλοδρομίας πρώτη η ομάδα APOLLON FRIENDS με τους αθλητές ΦΛΟΥΡΙΔΗΣ –ΤΡΙΟΜΜΑΤΗΣ Μ –ΜΑΣΤΡΟΓΕΩΡΓΙΟΥ που μοιράστηκαν τα τρία σκέλη της απόστασης .την παράσταση όμως έκλεψε η ομάδα Ι CAN – EΓΩ ΜΠΟΡΩ ΑΜΕΑ ( άτομα με ειδικές αρετές ) από τους ΘΑΝΑΣΗ ΣΥΡΜΑ ΚΟΛΥΜΠΙ (ακρωτηριασμενο ποδι) ΜΟΥΝΔΡΟΣ ΝΙΚΟΣ ΠΟΔΗΛΑΤΟ ΜΕ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ( παραπληγικος ) με συνοδό ασφαλείας τον ΣΑΚΚΕΛΛΑΡΗ ΒΑΣ και τέλος τον ΠΑΡΑΟΛΥΜΠΙΟΝΙΚΗ ΜΠΑΡΑΚΑ ΘΑΝΑΣΗ ΤΡΕΞΙΜΟ (τυφλος) με συνοδό τον δρομέα ΑΣΠΡΑΚΗ ΞΕΝΟΦΩΝΤΑ . ΟΤΑΝ ΤΟ ΣΩΜΑ ΑΔΥΝΑΤΕΙ ΕΡΧΕΤΑΙ Η ΔΥΝΑΜΗ ΤΗΣ ΨΥΧΗΣ ΝΑ ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΗΣΕΙ ΤΟΝ ΑΘΛΟ. ΜΑΘΗΜΑ ΨΥΧΗΣ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ ΜΑΣ.

O αγώνας ξεκίνησε νωρίς τα χαράματα με τις απίστευτες προσπάθειες των δεκάδων εθελοντών που φρόντισαν για τη ν ασφάλεια ,την τροφοδοσία ,την χρονομέτρηση και την περιφρούρηση του αγωνιστικού πεδίου. 8 κ 30 ξεκίνησε αυτή η γιορτή του τριάθλου με την έπαρση της κυανόλευκης υπό τους ήχους της στρατιωτικής μπάντας και την παρουσία του τιμητικού στρατιωτικού αγήματος .9 ακριβώς περισσότεροι από 100 αθλητές ξεκίνησαν το κολύμπι σε μια απίστευτη γαλήνια θάλασσα ως την άκρη του ορίζοντα. Η Φιλαρμονική ορχήστρα των Καλυθιών με τα εμβατήρια της δίπλα στο κύμα συνόδευσε την εκκίνηση τους διαλύοντας το άγχος .ο μαγικός ήχος της φιλαρμονικής μαζί με των παφλασμό από το κολύμπι των αθλητών εντυπωσίασαν τους πάντες. Το τρίαθλο είναι εντυπωσιακό και κρατάει ζωηρό το ενδιαφέρον των θεατών και στα τρία σκέλη του αγώνα. αμέσως μετά το κολύμπι ο αθλητής τρέχοντας πάει στη ζώνη αλλαγής βγάζει γυαλάκια σκουφάκι φόρμα κολυμπιού αλλάζει ρούχα βάζει κράνος ποδηλατικά παπούτσια και φεύγει για ποδηλασία .η ποδηλατική διαδρομή από το ΑΚΤΑΙΟ παραλιακά προς ΚΑΖΙΝΟ. ΚΡΗΤΙΚΑ αναστροφή στη Φανερωμένη και επιστροφή 4 φορές χ 10 km .

Αφού τελειώσει το ποδήλατο ο αθλητής το αφήνει στη ζώνη αλλαγής βγάζει κράνος ,φοράει τα δρομικά παπούτσια και ξεκινάει το τρέξιμο πίσω από τον ιερό ναο Ευαγγελισμού προς Μανδράκι κι από κει μεσα από τον λιμενοβραχίονα των Μύλων φτάνει στο θηλυκό ελαφάκι για να κάνει αναστροφή και να φτάσει και πάλι στη ζώνη αλλαγής .αυτή την φανταστική διαδρομή με φόντο το λιμάνι του Μανδρακιού τους μύλους το παλάτι των ιπποτών απόλαυσαν πραγματικά οι τριαθλητές και κράτησαν πανέμορφες εικόνες από τον αγώνα .το ΛΙΜΕΝΙΚΟ ΣΩΜΑ με πολλούς εθελοντές μαζί με την ΟΜΑΔΑ ΔΙΑΣΩΣΗΣ ΄φύλαξαν την διαδρομή .

Τα παιδιά από το μουσικό Γυμνάσιο με την μπάντα των κρουστών τους έδιναν ρυθμό στους δρομείς ενισχύοντας τους ψυχολογικά. Μία όμορφη νότα στη γιορτή μας.
Ένα μεγάλο ευχαριστώ σ’ όλους τους συντελεστές ,εθελοντές, φορείς και χορηγούς μας,
Την εταιρεία Bn’G TODAY της κυρίας Θεοδωράκη Κατερίνα που είχε την γενική ευθύνη της διοργάνωσης,
Φροντίζοντας με κάθε λεπτομέρεια όχι μόνο τις ανάγκες του αγώνα αλλά και το καλλιτεχνικό κομμάτι θερμά συγχαρητήρια για την άψογη διοργάνωση κα ΚΑΙΤΗ.
Τον Μέγα χορηγό μας Α. Ισμαήλος Α.Ε που εκτός του χρηματικού ποσού διέθεσε και τρία πολυτελή αυτοκίνητα Mercedes και Smart για την ασφάλεια και το service των αθλητών στην ποδηλασία .

Το ξενοδοχείο PEGASOS και ιδιαίτερα την κυρία ΤΕΡΕΖΑ μητέρα του χορηγού Ανδρέα Διακομιχάλη αθλητού του συλλόγου μας που εκτός από την χορηγία ήταν και η βασική εθελόντρια .

Το ΥΠΕΡΜΑΡΚΕΤ ΣΠΑΝΟΣ που εκτός της χορηγίας στόλισε την αφετηρία του τρεξίματος με τον μεγάλο φουσκωτό ΣΠΑΝΟΥΛΗ!

Την εταιρία cube , το ράδιο λυχνάρι, την Φλόγα, την εφημερίδα Ροδιακή, την εταιρία DUNIS, την εταιρία Universe Core.

Τα ξενοδοχεία Plaza και Parthenon , τον Γρηγόρης με τα ωραία εδέσματα του στον τερματισμό των τριαθλητών. Τον κο ΚΑΤΡΗ και την εταιρεία ΒΙΟ-ΛΕΜ για τα άφθονα νερά και αναψυκτικά που πρόσφερε.ο κ ΤΖΩΡΤΖΗΣ πρόσφερε πάρα πολλές ενεργειακές μπάρες ,γλυκίσματα,καρύδες,μαντολάτα για την ενεργειακή κάλυψη με φυσικά προιόντα των αθλητών.

Ευχαριστούμε τον κο ΝΤΑΒΙΓΛΑΚΗ ΔΗΜ που παρείχε φιλοξενία με καταπληκτικά φαγητά στην φημισμένη ταβέρνα ΟΙ ΔΡΟΣΟΥΛΙΤΕΣ στο κέντρο της πόλης στους VIP καλεσμένους μας

Την SECFOR security για την άρτια φύλαξη της ζώνης αλλαγής του αγώνα .

Το ΤΡΟΠΑΙΟΝ ΕΠΑΘΛΑ για τα εξαιρετικά μετάλλια και κύπελλα, την BLUE STAR FERRIES.τη Μεταφορική Εταιρεία Τσίμπλης Μιχαηλ,το φωτογράφο κ ΠΡΕΝΤΙΤΣ, την ΜΕΤΑΞΟΤΥΠΙΚΗ την εταιρεία RACE SYSTEMS για την ηλεκτρονική χρονομέτρηση και την live on-line μετάδοση των αποτελεσμάτων.

Για την ασφάλεια των αθλητών φρόντισαν στη θάλασσα ο κ Σταύρος Γαλάντης πού διέθεσε αφιλοκερδώς 2 jet-ski το ένα οδηγούσε ο ίδιος ,το άλλο ο αθλητής και εθελοντής του συλλόγου μας Λεβέντης Γρηγόρης. Κανώ ο κ Ελένας Κώστας και ναυαγοσώστες από την ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΟΜΑΔΑ ΔΙΑΣΩΣΗΣ επίσης με την αθλήτρια κ εξαιρετική κολυμβήτρια Ντοβέλλου Μαρια κ τον κ Καζανα. η OMAΔΑ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗΣ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΩΝ ΣΑΛΑΚΟΥ,η ΟΑΚ ,η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΟΜΑΔΑ ΔΙΑΣΩΣΗΣ ,Η ΤΡΟΧΑΙΑ ΡΟΔΟΥ,το ΛΙΜΕΝΑΡΧΕΙΟ Ρόδου,και πλήθος ΕΘΕΛΟΝΤΩΝ φρόντισαν για την ασφάλεια των τριαθλητών στην ποδηλατική διαδρομη και το τρέξιμο.το ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΟΛΩΝ ΜΑΣ ΕΙΝΑΙ ΛΙΓΟ!!
Ο κ ΤΗΛΙΑΚΟΣ ΜΙΧΑΗΛ ιατρός ορθοπεδικός,οι ΕΘΕΛΟΝΤΕΣ ΣΑΜΑΡΕΙΤΕΣ, Η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΟΜΑΔΑ ΔΙΑΣΩΣΗΣ ,το ασθενοφόρο προσφορά της EUROMEDICA .και η ασφαλιστική κάλυψη της INTERSALONICA ,φρόντισαν για την υγειονομική κάλυψη των αθλητών και των εθελοντών .

Το καταστημα VANGELIS για την ηχητική κάλυψη ,την ΦΙΛΑΡΜΟΝΙΚΗ ΚΑΛΥΘΙΩΝ που μάγεψε τά πλήθη και τα παιδιά του ΜΟΥΣΙΚΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ που ενθάρρυναν τους αθλητές και τις μπαλαρίνες της σχολής ΜΑΙΡΗΣ ΜΑΡΚΟΥ ΒΕΛΙΔΑΚΗ ευχαριστούμε από βάθους καρδίας και ελπίζουμε να ομορφύνουν και τις επόμενες τριαθλητικές γιορτές μας.

Τον DJ και speeker ΝΙΚΟ ΣΕΙΤΗ και την βοηθό του ΓΙΩΤΑ ΙΩΑΝΝΟΥ που φρόντισαν για την μουσική και την παρουσίαση της εξέλιξης του αγώνα ευχαριστούμε θερμά και συγχαίρουμε. Τον κ ΚΑΣΕΡΗ για τις Χημικές τουαλέτες ,τον κ ΖΗΣΗ για την μεταφορά των υλικών και όλους τους ΕΘΕΛΟΝΤΕΣ που πρόσφεραν τον καλύτερο εαυτό τους και την Κυριακάτικη ξεκούραση τους για να βοηθήσουν το OCEAN LAVA RHODES OLYMPIC TRIATHLON.

Στον παλιο και αγαπημένο μας εθελοντή κ ΝΙΚΟ ΚΥΡΙΑΚΑΚΗ που μόλις ανάρρωσε από σοβαρό πρόβλημα υγείας και έσπευσε να βοηθήσει τον αγώνα μας ευχαριστούμε από βάθους καρδίας.

Χωρίς την ΣΥΝΔΙΟΡΓΑΝΩΣΗ και την οικονομική στήριξη της ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΝΟΤΙΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ δεν θα μπορούσε να γίνει ο αγώνας αυτός όπως και τόσα άλλα αθλητικά γεγονότα στον τόπο μας που προβάλλουν το νησί μας και συντελούν στην εδραίωση του αθλητικού τουρισμού. Η κ ΠΑΠΑΒΑΣΙΛΕΙΟΥ ΜΑΡΙΕΤΤΑ πραγματικά είχε καταλυτικό ρόλο στην προσπάθεια αυτή και την ευχαριστούμε πολύ.

Ο ΔΟΠΑΡ και ο ΔΗΜΟΣ ΡΟΔΟΥ πρωταγωνίστησαν στηρίζοντας μας άλλη μια φορα υλικοτεχνικά.

Ιδιαίτερα ευχαριστούμε τον κ ΘΕΟΔΩΡΟΥ του ΔΟΠΑΡ για την βοήθεια του και τον κ διευθυντη ΡΟΔΑ.

Το χειροκρότημα του ΡΟΔΙΑΚΟΥ κοινού που έχει αγκαλιάσει το τρίαθλο ,η υψηλή διάκριση του περσινού αγώνα σαν TOP RATED EVENT στη ΕΛΛΆΔΑ ,η συμμετοχή αθλητών από ΕΛΛΑΔΑ,ΤΟΥΡΚΙΑ ,ΙΤΑΛΙΑ, ΓΑΛΛΙΑ ,ΡΩΣΣΙΑ κα ,τα υψηλα standard που μας θέτει ο OCEAN LAVA διεθνής οργανισμός .δημιουργεί τεράστια υποχρέωση ώστε ο επόμενος αγώνας μας ΟCEAN LAVA RHODES 70,3 29 OKTΩΒΡΙΟΥ 2017 στο ΕΛΛΗ να είναι με τη βοήθεια όλων ακόμη καλύτερος και με περισσότερες διεθνείς συμμετοχές .

ΝΑ ΕΙΣΤΕ ΚΑΙ ΠΑΛΙ ΟΛΟΙ ΕΚΕΙ.

Μετά τιμής

Ο Πρόεδρος Η Γραμματέας