Δελτιο ΤΥΠΟΥ

Ρόδος 15/10/17

 

             Από:      Σύλλογο Τριάθλου “Απόλλων Ρόδου”
                Έδρα:      Ευκλή 17, Ρόδος, 85100
        Τηλέφωνα:      6944725253, 6999182506, 2241033330, 2241072914
                Προς:      ΤΟ ΡΟΔΙΑΚΟ ΚΟΙΝΟ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΦΙΛΟΥΣ ΜΑΣ
                Θέμα:      OCEAN LAVA RHODES  70,3  29/10/17

 

ΑΓΑΠΗΤΟΙ ΦΙΛΟΙ ΣΥΜΠΟΛΙΤΕΣ  KAI ΠΑΙΔΙΑ

Σας  καλούμε  για  μια  ακόμη  φορά να  στηρίξετε  τον διεθνούς  πλέον φήμης  και  εμβέλειας  αγώνα τριάθλου που θα  διεξαχθεί την Κυριακή 29/10/17 στο κέντρο της  πόλης μας

Ο αγώνας είναι συνδιοργάνωση του ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΤΡΙΑΘΛΟΥ ΑΠΟΛΛΩΝ ΡΟΔΟΥ και της ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΝΟΤΙΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ με την υποστήριξη του ΔΗΜΟΥ ΡΟΔΟΥ και του Δ.Ο.Π.Α.Ρ. και βέβαια της ΤΡΟΧΑΙΑΣ  του ΛΙΜΕΝΙΚΟΥ ΣΩΜΑΤΟΣ και όλων των αρμοδίων φορέων.

O  αγώνας θα ξεκινήσει   νωρίς   τα  χαράματα με τις  απίστευτες  προσπάθειες των δεκάδων εθελοντών που θα φροντίσουν  για την ασφάλεια ,την τροφοδοσία, την χρονομέτρηση και την περιφρούρηση του αγωνιστικού πεδίου. 8 πμ θα   ξεκινήσει αυτή η γιορτή του τριάθλου με την έπαρση της κυανόλευκης υπό τους ήχους της  στρατιωτικής μπάντας και την παρουσία του τιμητικού στρατιωτικού αγήματος. 8κ30 ακριβώς περισσότεροι από 150 αθλητές  θα κολυμπήσουν  στην μαγευτική παραλία του Ελλη 1,9km . Το τρίαθλο  είναι εντυπωσιακό και κρατάει ζωηρό το ενδιαφέρον των θεατών και στα  τρία σκέλη του αγώνα.  Αμέσως  μετά το κολύμπι ο αθλητής τρέχοντας πάει στη ζώνη αλλαγής βγάζει γυαλάκια σκουφάκι φόρμα κολυμπιού αλλάζει ρούχα βάζει κράνος ποδηλατικά παπούτσια και φεύγει για ποδηλασία. Η ποδηλατική διαδρομή από το EΛΛΗ παραλιακά προς  ΚΑΖΙΝΟ, ΚΡΗΤΙΚΑ  αναστροφή στη Φανερωμένη και επιστροφή  εμπρός από το ιστορικό κέντρο της πόλης  μας προς το κεντρικό λιμάνι περιμετρικά του Μεσαιωνικού Κάστρου,  με κατεύθυνση στον περιφερειακό έως το ύψος του εμπορικού συγκροτήματος Παλιούρη, αναστροφή και επανάληψη του ίδιου κύκλου 5 φορές  επί 18km ολοκληρώνοντας την ποδηλατική απόσταση των  90 km

Αφού  τελειώσει το ποδήλατο ο αθλητής  το αφήνει   στη ζώνη  αλλαγής βγάζει κράνος ,φοράει τα δρομικά παπούτσια και  ξεκινάει το τρέξιμο πίσω από τον ιερό ναό Ευαγγελισμού προς  Μανδράκι  κι από  κει μέσα  από τον λιμενοβραχίονα  των Μύλων φτάνει στο θηλυκό ελαφάκι για  να  κάνει αναστροφή και να  φτάσει και πάλι στη ζώνη αλλαγής και  από κει παραλιακά κάτω από τη σκιά του Ξενοδοχείου των ΡΟΔΩΝ έως  το άγαλμα του ΔΙΑΓΟΡΑ και αναστροφή. Ο κάθε  αθλητής θα επαναλάβει 4 φορές αυτό τον κύκλο των 5.250 m για να συμπληρώσει μαζί με τα τελευταία 100 m έως την αψίδα του τερματισμού. Αυτή την φανταστική διαδρομή με φόντο το λιμάνι του Μανδρακιού τους μύλους το παλάτι των ιπποτών την παραλία του Ενυδρείου θα  απολαύσουν  πραγματικά οι τριαθλητές κρατώντας  πανέμορφες  εικόνες από τον αγώνα. Το ΛΙΜΕΝΙΚΟ ΣΩΜΑ  με  πολλούς εθελοντές ανάμεσα τους  και μικρά παιδιά θα φυλάξουν  την διαδρομή. Εκείνο πού μένει στο μυαλό του ΤΡΙΑΘΛΗΤΗ από ένα  υπεράνθρωπο αγώνα  σαν αυτό 1,9 km κολύμπι 90 km ποδήλατο κ 21,1 km τρέξιμο είναι πάνω από όλα το  χειροκρότημα του κοινού και η ασφάλεια σε όλη τη διαδρομή .

Εδώ  ζητάμε  την κατανόηση όλων των συμπολιτών μας  για την ενόχληση από την πλήρη διακοπή της κυκλοφορίας στην ποδηλατική διαδρομή. ΕΙΝΑΙ ΘΕΜΑ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ ΚΑΙ ΖΩΗΣ ΚΑΙ ΘΑΝΑΤΟΥ ΤΩΝ ΑΘΛΗΤΩΝ αφού τα ποδήλατα κινούνται με μεγάλη ταχύτητα 50 + km/h .

Αν κάποιος  ασυνείδητος  οδηγός αψηφώντας την απαγόρευση διεισδύσει μέσα στον αγώνα και προκαλέσει ατύχημα εκτός από τις βαρύτατες ποινικές κυρώσεις ,θα έχει την ευθύνη της δυσφήμισης του ΝΗΣΙΟΥ ΜΑΣ ΤΗΣ ΡΟΔΟΥ ΜΑΣ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ ΜΑΣ που με τόσο κόπο προσπαθεί να αναπτύξει τον αθλητικό τουρισμό για το κοινό  όφελος. Μεγάλη επίσης πρέπει να είναι και η προσοχή των πεζών και θεατών ώστε σεβόμενοι τον αγώνα υπακούοντας τις υποδείξεις των εθελοντών να μην παρεμποδίζουν τους  αθλητές και βέβαια  να συμβάλουν στην αποφυγή ατυχήματος.

Ιδιαίτερη προσοχή και καλύτερα  αποφυγή να διασχίσουν οι πεζοί το δρόμο στην ποδηλατική διαδρομή για να μην  προκληθεί σοβαρό ατύχημα .δεν είναι αγώνας μόνο είναι μια μεγάλη γιορτή της ΡΟΔΟΥ μας.

Μουσική, θεαματικός αγώνας ,όμορφες εικόνες πού θα κάνουν το γύρο της υφηλίου προβάλλοντας τη ΡΟΔΟ και  συντελώντας στην ανάπτυξη του αθλητικού τουρισμού. Μια ΡΟΔΟΣ να φιλοξενεί αθλητές όλο το χρόνο με δουλειά για όλους μας. Ένα όραμα τόσο κοντινό και τόσο δύσκολο!! Υπόθεση όλων μας !!

Τα παιδιά από το μουσικό Γυμνάσιο με την μπάντα των κρουστών θα  δίνουν ρυθμό στους δρομείς ενισχύοντας τους ψυχολογικά. Μία όμορφη νότα στη  γιορτή  μας.

Οφείλουμε ένα μεγάλο ευχαριστώ σ’ όλους τους συντελεστές, εθελοντές, φορείς και χορηγούς μας.

Χωρίς  την ΣΥΝΔΙΟΡΓΑΝΩΣΗ και  την οικονομική στήριξη  της ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ  ΝΟΤΙΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ δεν θα  μπορούσε  να  γίνει ο αγώνας αυτός  όπως  και τόσα  άλλα  αθλητικά γεγονότα  στον τόπο μας  που προβάλλουν το νησί μας  και συντελούν στην εδραίωση του αθλητικού τουρισμού.  Η κ ΠΑΠΑΒΑΣΙΛΕΙΟΥ ΜΑΡΙΕΤΤΑ  πραγματικά έχει   καταλυτικό ρόλο  στην προσπάθεια  αυτή  και την ευχαριστούμε  πολύ.

Ο ΔΟΠΑΡ και ο ΔΗΜΟΣ  ΡΟΔΟΥ πρωταγωνιστούν στηρίζοντας μας  άλλη μια  φορά  υλικοτεχνικά .

Ιδιαίτερα  ευχαριστούμε  τον κ ΘΕΟΔΩΡΟΥ του  ΔΟΠΑΡ για  την βοήθεια του  και τον κ διευθυντή   ΡΟΔΑ.

Το  χειροκρότημα  του ΡΟΔΙΑΚΟΥ κοινού που  έχει αγκαλιάσει το τρίαθλο, η υψηλή διάκριση του περσινού αγώνα  σαν TOP RATED  EVENT στη ΕΛΛAΔΑ , η συμμετοχή αθλητών  από ΕΛΛΑΔΑ, ΤΟΥΡΚΙΑ, ΙΤΑΛΙΑ, ΓΑΛΛΙΑ, ΡΩΣΣΙΑ, ΟΛΛΑΝΔΙΑ, ΓΕΡΜΑΝΙΑ, ΜΟΛΔΑΒΙΑ και άλλες 10 χώρες και τα  υψηλά  standard  που μας  θέτει ο OCEAN LAVA  διεθνής οργανισμός δημιουργεί τεράστια  υποχρέωση ώστε ο αγώνας  μας  ΟCEAN LAVA  RHODES 70,3 29 OKTΩΒΡΙΟΥ  2017  στο  ΕΛΛΗ να  είναι με  τη βοήθεια  όλων ο καλύτερος .

ΝΑ  ΕΙΣΤΕ  ΚΑΙ ΠΑΛΙ ΟΛΟΙ ΕΚΕΙ  ΝΑ ΣΤΗΡΙΞΕΤΕ ΜΕ ΤΟ ΧΕΙΡΟΚΡΟΤΗΜΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΓΑΠΗ ΣΑΣ ΤΟΥΣ ΤΡΙΑΘΛΗΤΕΣ ΠΟΥ ΞΕΠΕΡΝΩΝΤΑΣ ΤΑ ΟΡΙΑ ΤΗΣ ΑΝΘΡΩΠΙΝΗΣ ΦΥΣΗΣ ΘΑ ΣΑΣ ΔΩΣΟΥΝ ΕΝΑ  ΟΜΟΡΦΟ ΘΕΑΜΑ .

ΦΕΡΤΕ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΣΑΣ ΝΑ ΔΟΥΝ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΕΣ ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΚΟΝΕΣ ΧΩΡΙΣ ΥΒΡΕΙΣ ΜΕ ΑΡΙΣΤΟ ΑΘΛΗΤΙΚΟ ΠΝΕΥΜΑ .

ΧΕΙΡΟΚΡΟΤΗΣΤΕ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΑΘΛΗΤΕΣ. ΑΠΟ ΤΟΝ ΠΡΩΤΟ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΜΕΓΑΣ ΝΙΚΗΤΗΣ ΜΕΧΡΙ ΤΟΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΟ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΗΡΩΑΣ !!

ΣΤΕΙΛΤΕ ΣΤΑ ΠΕΡΑΤΑ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ ΗΧΗΡΟ ΜΥΝΗΜΑ ΟΤΙ Η ΡΟΔΟΣ  ΜΗΤΕΡΑ ΑΘΛΗΤΩΝ  ΕΧΕΙ ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΠΑΙΔΕΙΑ ΚΑΙ ΠΡΟΣΦΕΡΕΤΑΙ ΣΑΝ ΚΟΡΥΦΑΙΟΣ ΠΡΟΟΡΙΣΜΟΣ ΑΘΛΗΤΙΚΟΥ ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ ΟΛΟ ΤΟ ΧΡΟΝΟ.

 

 

 

 

Μετά τιμής

 

 

                                      Ο Πρόεδρος                                                       Η Γραμματέας

 

 

                               ΚΥΡΙΑΚΑΚΗΣ ΝΙΚΟΣ                                          ΑΤΖΕΛΑ ΚΩΣΤΟΜΟΙΡΗ